Sträckfilm är ett material som påminner om plastfolie. Det som skiljer sträckfilm och plastfolie är tjockleken på plasten och storleken. Oftast är sträckfilm mycket starkare i kvalité än plastfolie. Dock kan storleken variera beroende på användningsområdet. Sträckfilm används för att skydda och packa in produkter. Det skyddar bland annat mot fukt och damm och vara ett bra emballage vid frakt av produkter. Sträckfilm används till skillnad från vanligt plastfolie till stora lager, industri och större affärer. Det är ett enkelt och prisvärt sätt att plasta in pallar med gods för att förvara dem mot skador. Medan plastfolie är mer till för att användas i hemmet. Om man ska skicka produkter är sträckfilm ett bra alternativ eftersom det inte har någon direkt extra vikt. Det vinns över 50 varianter av maskinsträckfilm och mer än 20 olika typer av handsträckfilm. Per år skickas enbart från Sverige flera miljoner pallar som har plasts ed sträckfilm.

Hur skyddar man sina produkter med sträckfilm?

Sträckfilm kommer ihoprullade och det finns två sätt att fästa platsen kring godset eller pallen. Antingen roterar en maskin för att plasta in godset detta kallas maskinsträckfilm. Eller så går man själv runt godset och plaster in vilket kallas handsträckfilm. Sträckfilm är ett enkelt och prisvärt material att använda för att säkra olika produkter oavsett om det handlar om små, stora, lätta eller tunga gods. Det rekommenderas att inhandla en sträckfilms maskin om man ska plasta in många produkter och för företag. Men för mindre användning är manuell sträckfilmning med sträckfilm i handrullar ofta den mest effektiva och smarta lösningen.

Sortiment av sträckfilm

Det finns många olika storlekar av sträckfilmer. De flesta är transparenta men det finns också möjlighet att använda sig av vit eller svart sträckfilm för att minska insynen av varorna. Det går också att få i valfri färg via beställning för att göra pallarna mer unika. Bland annat finns möjligheten att få plasten i rosa för förmån för bröstcancer eller blåa för förmån för prostatacancer. Det finns också sträckfilm med hål i dessa används för att ventilera pallarna med produkter. På senare år har också en helt ny typ och sträckfilm uppkommit. Den är gjord av fiber och kallas fiberfilm. Den ska förstärka filmen och vara en typ av extra stark sträckfilm. För att få bättre hjälp och lära sig mer om de olika produkterna kan man besöka en affär som är inriktad på sträckfilmer.

Varför sträckfilm