Köp julklappar under Black Friday

Ingenting är som bekant bättre än att få en sprillans ny cykel, komponenter av kolfiber, cykelkläder eller cykeltillbehör i julklapp. Oavsett om du letar efter den perfekta klappen till en cykelfantast i din bekantskapskrets eller tar tillfället i akt att uppgradera dina egna prylar när priserna är så pass nedsatta, är Black Friday den tid på året då du har möjlighet att göra stora kap!

Sedan 1952 har man i USA betraktat Black Friday som starten på julshoppingen, och de flesta butiker öppnar väldigt tidigt (ibland mitt i natten) för att låta kunderna frossa bland kampanjerbjudanden. Även om det inte är en officiell helgdag, har den sista fredagen i november en status som kan jämföras med juldagen, nyårsafton, 4:e juli och andra högtider. I Sverige har man först på senare år fått upp ögonen för detta fenomen, men allt fler traditionella butiker och e-handlare hakar på trenden.

Kraftigt nedsatta cyklar och tillbehör

Under Black Friday kommer du stöta på flera utmärkta kampanjerbjudanden på cyklar och tillbehör, men det kommer även finnas en del agnar bland vetet som du behöver sålla bort. Många butiker skapar särskild grafik till sin webbplats för denna stora rea och presenterar en handfull riktig bra kampanjerbjudanden.

Det betyder att det finns ett antal erbjudanden som verkligen är värda att titta närmare på, inte minst när det gäller cyklar och tekniska produkter till cyklar. Cykelkraft sticker dock ut från mängden på så sätt att man sänker priset på alla produkter i sortimentet under Black Friday och de efterföljande dagarna (Black Weekend) – även cykelkläder och cykeltillbehör.

Kan varan returneras efter jul?

En sak som du bör ha i åtanken är du shoppar julklappar under Black Friday, är att kontrollera respektive butiks returpolicy. Dessa varierar nämligen från butik till butik, men i många fall kan det av policyn framgå att returer endast tillåts i upp till 30 dagar. Om du då köper en julklapp till någon i samband med Black Friday, d.v.s. den 24 november, kan det vara svårt för denna person att hinna byta ut varan inom 30 dagar. Även om det är tanken som räknas, kan det vara bra att tänka på detta när du köper klappar på rean.

Köp julklappar under Black Friday