Webbutveckling är processen att skapa webbplatser och appar för internet eller ett privat nätverk som kallas intranät. Den omfattar både front-end och back-end kodning och kan användas för att bygga allt från de enklaste webbsidorna till komplexa applikationer som körs på en server och får tillgång till data via internet.

En webbutvecklare kombinerar kreativa och tekniska färdigheter för att bygga webbplatser som uppfyller kunders och företags behov. Om du är en person som älskar att lära dig kan denna karriär vara givande och erbjuda många möjligheter till professionell utveckling.

Design och layout: Det första steget i alla webbprojekt är att utforma webbplatsen. Designern samarbetar med kunden för att välja en design som återspeglar deras varumärke, inklusive stil och funktionalitet. De kommer att diskutera färg, typsnitt och andra estetiska detaljer, t.ex. avstånd, för att se till att webbplatsen är lätt för användaren att navigera och läsa.

Innehåll och wireframes: När designfasen är klar kommer webbutvecklarteamet att samarbeta med kunden för att skapa en plan för webbplatsens innehåll. Beroende på vad kunden föredrar kan de tillhandahålla text och bilder som redan finns på plats eller vara öppna för utvecklarteamets idéer om hur innehållet ska se ut.

Principer för betoning och rörelse: En webbplats layout och design bör utformas så att den drar betraktarens blick från ett element till ett annat och leder ögat på ett sätt som uppmuntrar till rörelse över sidan. Designern kommer också att ta hänsyn till den visuella hierarkin, som bestämmer vilka aspekter av webbplatsen som ska framhävas med hjälp av storlek, färg och andra designelement.

Vad du behöver veta om utveckling av webbsidor

Vävsideutveckling innebär att man använder en mängd olika programvaruverktyg för att skapa webbplatser. Detta område kräver mycket strategisk planering och forskning för att bygga en webbplats som tilltalar din målgrupp, tillgodoser dina behov och uppnår de mål som du har satt upp för din webbplats.

Innan du börjar bygga en webbplats är det viktigt att du kontaktar team och personer i hela din organisation för att fastställa vilka mål och målsättningar du vill uppnå. Detta hjälper dig att bestämma vilket innehåll som ska användas på din webbplats och hur du ska länka samman sidor för navigering.

Du behöver också lära dig om ett antal kodningsspråk som webbutvecklare använder för att skapa och driva webbplatser. Dessa inkluderar HTML, CSS och JavaScript.

En texteditor

För att skriva och redigera webbsidor behöver du använda en ”rå” textredigerare. Dessa program är gratis och finns på de flesta datorer, och de har ingen formatering som inte är giltig HTML.

Huvud och Kropp

Med hjälp av taggen head> kan du börja din sida med en titel eller en hälsning. Elementet body> är det utrymme där sidans innehåll visas på webbsidan.

body-elementet skiljs åt av ett div-element som fungerar som en behållare för att organisera olika komponenter på din webbsida. div>-element kan stylas med CSS för att justera deras storlek, färg och position, eller så kan de ges attribut för att styra hur de ser ut på en sida.

Gratis kurser i webbutveckling

Webbutveckling är ett område som är mycket efterfrågat inom alla branscher. Det är en karriär som kan leda till en bättre lön, rörlighet inom ett företag och mycket mer. Och det är ett enkelt sätt att få in en fot i dörren.

Att lära sig koda kan tyckas vara en skrämmande uppgift, men det är lättare än du tror. Och det finns massor av gratis kurser i webbutveckling som du kan prova på.

Oavsett om du är intresserad av att bli en fullstackutvecklare eller bara vill lära dig att designa webbplatser på skoj kan dessa gratis kurser hjälpa dig att börja på rätt fot.

HTML/CSS-kurser

Du vill börja med en HTML/CSS-kurs som använder moderna versioner av de språk som du behöver kunna för jobbet. Dessa kurser ger dig en solid grund för att bygga webbsidor och program som ser bra ut på skrivbord, surfplattor och mobila enheter.

Kurser i responsiv webbdesign

I takt med att allt fler använder sina telefoner för att surfa på internet blir responsiv webbdesign alltmer prioriterad. I den här kursen lär du dig hur du skapar en webbplats som automatiskt omarrangerar och ändrar storlek på innehållet efter storleken på användarens skärm, oavsett vilken enhet de använder.

Python/Django-kurser

Om du är redo att ta dina kunskaper om webbutveckling ett steg längre är denna Pythonkurs ett utmärkt alternativ. Du lär dig hur du använder Django för att bygga interaktiva webbapplikationer som använder en databas, samt hur du använder JavaScript för att skriva kod för webbsidor.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

  1. Väckapputveckling är processen att skapa programvara som körs i webbläsaren utan att behöva ladda ner något.
  2. Det är ett populärt alternativ för företag som vill engagera sina kunder med en interaktiv upplevelse.
  3. För att börja utveckla en webbapplikation är det viktigt att förstå målmarknaden och hur lösningen kommer att passa in bland konkurrenterna.
  4. Detta gör det möjligt för dig att prioritera de viktigaste funktionerna för din webbapplikation, vilket kan spara tid och pengar i det långa loppet.

WordPress utveckling Essentials

WordPress är ett populärt innehållshanteringssystem som inte kräver att användarna kan koda. Utvecklare måste dock känna till grunderna i HTML, CSS, Javascript och PHP för att kunna felsöka och felsöka problem på en WordPress-webbplats eller lägga till funktionalitet till ett tema eller ett plugin.

WP-CLI: WordPress Command Line Interface är ett viktigt verktyg för alla utvecklare och gör det möjligt att uppdatera din WordPress-installation, installera teman och insticksprogram, konfigurera installationer med mera. Det är också ett utmärkt sätt att automatisera repetitiva eller komplexa uppgifter, vilket sparar tid och gör att du kan fokusera på viktigare projekt.

PHP Hooks: PHP hooks är en kraftfull programmeringsteknik som gör det möjligt för ett program att köra en funktion eller klass automatiskt, i stället för att behöva utlösas av en användare. Du kan använda dessa krokar för att anpassa hur din WordPress-webbplats fungerar, vilket gör den mer responsiv och interaktiv.

CSS: Användningen av CSS är avgörande för att skapa webbsidor som är tilltalande för besökarna. Det gör det möjligt att definiera färgen på text, länkar, utrymme mellan stycken och andra element på en webbsida.

Det bästa sättet att behärska användningen av CSS är att använda en bra resurs för webbutvecklare som W3Schools. De har en bra serie handledningar i ämnet.

WordPress-specifika resurser:

The WordPress Codex är en officiell onlinehandbok skriven av WordPress-teamet och ett måste för alla som är intresserade av att lära sig mer om CMS:et. Den täcker alla grundläggande element för att skapa en WordPress-webbplats, från hur man laddar upp innehåll till de mest avancerade aspekterna, som Ajax.

WordPress-plugins som är nödvändiga och oumbärliga

WordPress är ett innehållshanteringssystem (CMS) med öppen källkod som driver miljontals webbplatser. Plugins är ett viktigt sätt att utöka WordPress funktionalitet och lägga till nya funktioner.

WordPress Plugins That Are Must-Have

Det finns tusentals WordPress-plugins tillgängliga. Många av dem är gratis, men vissa är premium och erbjuder extra funktioner och support. Vissa är också multifunktionella och kan användas för en mängd olika ändamål.

Väsentliga WordPress-plugins

Om du har en webbplats behöver du ett antal viktiga plugins som hjälper din webbplats att fungera smidigt. Dessa inkluderar SEO-verktyg som förbättrar dina placeringar i sökmotorer, anti-spam-plugins som håller botar borta och caching av webbplatsen för att snabba upp laddningstiden för din webbplats.

En WordPress-plugin som är ett måste för alla företag är ett verktyg för delning i sociala medier som gör att du kan dela nya och gamla inlägg automatiskt. Revive Old Post är ett populärt plugin som hjälper dig att dela din WordPress-webbplats artiklar till Twitter och Facebook enligt ett regelbundet schema, med hashtags och länkar tillbaka till din blogg.

Google Analytics är ett kraftfullt marknadsföringsverktyg som låter dig spåra hur besökare använder din webbplats och hur de interagerar med den. MonsterInsights är ett WordPress-plugin som integreras med Google Analytics och låter dig använda data för att optimera ditt innehåll.

Säkerhet är en högsta prioritet för alla onlineföretag, och WordPress-webbplatser är inget undantag. Pluginet Login Lockdown är en bra lösning för att skydda din WordPress-instrumentpanel från brute force-attacker för att hitta lösenord.

Från de enklaste webbsidorna till komplexa applikationer