Flyttstädning – göra själv eller anlita hjälp?

Ett flytt innebär många tidskrävande och jobbiga moment, och det man bör vara allra mest noggrann med är sin flyttstädning. Det finns vissa krav att uppfylla innan man lämnar över nycklarna till den nya ägaren och det kan vara värt att fundera på om man ska genomföra städningen själv eller om man ska anlita en städfirma som du hittar på flyttstädningigöteborg.com.

Grundig städning

Fönster ska putsas, skåp och lådor ska torkas ur, ugn, micro och andra vitvaror ska rengöras och mer därtill. Att genomföra en flyttstädning tar tid och minsta lilla vrå ska skrubbas ren från smuts och damm. Känner man att man har gott om tid över och några goda vänner som kan tänka sig att hjälpa till kan man absolut städa ur sitt gamla hem på egen hand men tycker man att det känns jobbigt kanske det är bättre att anlita hjälp.

Städa själv

Har man ett stort hus är det nästintill omöjligt att genomföra en flyttstädning helt på egen hand. Ta hjälp av familj och vänner och räkna med att avsätta minst en hel dag men förmodligen mer, beroende på hur många ni är. Delegera ut uppgifter så att städningen blir så effektiv som möjligt och se till att bjuda på mat och dryck under dagens gång. För en mindre lägenhet på bara ett eller två rum blir det naturligtvis mindre jobb men det kan ändå vara bra med en hjälpande hand från någon man känner.

Anlita firma

Känner man att det är mycket med flytten som det redan är så kan man istället överlåta städningen till en firma. På så vis slipper man även allt ansvar ifall köparen skulle vara missnöjd med städningen – det är då firman som står som ansvariga. Nackdelen är såklart att man får betala för tjänsten men har man redan mycket att göra kan det vara värt det för att få jobbet utfört ordentligt.

Om du kommit överens med köparen
En flyttstädning ska alltid genomföras, om man inte kommit överens med köparen om något annat. Kanske ska den nya ägaren börja med att riva ut och renovera, och i sådana fall brukar det räcka att man städar ur det värsta innan man stänger dörren och går. Det är dock väldigt viktigt att det finns en tydlighet kring detta så att inga missförstånd uppstår.

Flyttstädning – göra själv eller anlita hjälp?