Under 1920-talet introducerades bilen och blev en populär affärsverksamhet. Den första massproducerade bilen designades av Henry Ford, som hade ett initialt produktionsmål på 20 000 enheter. Under 1900-talet blev bilen mer avancerad, med innovationer på alla avdelningar.

Till exempel var gnisttända bensinmotorer och glidande växellådor vanliga. Bilen fortsätter att förändras och utvecklas på alla avdelningar. Nedan listas några av bilens framsteg.

I dag behöver alla i världen en bil. Dessa fordon används för många olika ändamål, bland annat för transport och handel. Det kanske vanligaste användningsområdet för en bil är att människor reser från punkt A till punkt B. Fordon består av många olika komponenter, bland annat en motor och säten som gör det möjligt för passagerarna att sitta bekvämt. Det finns flera delsystem i bilen, bland annat styrning, bromsar och servostyrning. I USA innehåller en typisk bil en bensindriven motor som producerar den energi som behövs för att förflytta fordonet.

På grund av denna efterfrågan började biltillverkarna införa nya konstruktioner oftare. Så småningom gjorde dessa innovationer det möjligt för dem att bygga bilar i stora mängder. År 1913 tillverkade USA 485 000 nya motorfordon.

Även om denna siffra kan verka låg i vissa människors ögon är den betydande. Det var en enorm prestation när det gäller massproduktion, och det bidrog också till att höja den amerikanska levnadsstandarden. Standardiseringsprocessen resulterade i mer standardiserade bilar, vilket gynnade konsumenten och miljön.

Klicka på den här länken för att läsa mer

Automobilens utveckling